I år er det et særligt Che Guevara-år
PDF Udskriv Email

Her i juni ville Che være fyldt 89 år.... Men han blev jo dræbt i Bolivia i oktober 1967 - for 50 år siden.

Det triste jubilæum er anledning til at Cuba og Cubas venner i verden i år sætter et særligt fokus på den cubanske revolutionshelt, som er blevet et enestående internationalt symbol.

Dansk Cubansk Forening vil gerne invitere dig med på en Che-rejse til Cuba. Der er to rejser at vælge imellem:

 

Studie- og ferierejse: I Che's fodspor fra 26. september til 12. oktober.

Det er Lene Bang Larsen og Krista Sørensen, som er rejseledere. Rejseruten bringer deltagerne fra Havanna over Bayamo til Sierra Maestra-bjergene for at slutte i Santa Clara, hvor Che's jordiske rester er gravsat.

BEMÆRK DER ER SIDSTE FRIST FOR TILMELDING TIL DENNE REJSE DEN 1. JUNI.

 

Che-brigade fra 1. til 15. oktober

Deltagerne i Che-brigaden bor 9 dage i brigadelejren i Caimito 30 km. fra Havanna. Her sover man på værelser med op til 6 senge - opdelt i kvinder og mænd. Der er 4-5 halve dage med lettere arbejde i landbruget, og der er et omfattende social- og politisk program.

5 dage er der udflugt til byerne Santa Clara og Sancti Spiritus samt andre historiske steder, hvor Che Guevara i 1958 satte sine aftryk på Cubas revolution.

 

Che marked og middag lørdag den 17. juni kl. 16 til 22 i Casa Latinoamericana

Velkommen til Che-marked fra kl. 16-18 og til middag og underholdning fra kl. 18-22. Stedet er Casa Latinoamericana, Høffdingsvej 10 i Valby (lige ved Vigerslev Alle S-tog-station).

Kl. 16 åbner markedet. Det er Danmarks største Che-marked; t-shirts, flag, bannere, muleposer, plakater, bøger, hefter, nøgleringe osv.

Kl. 17 lancerer vi genudgivelsen af Fidel Castros historiske forsvarstale: Historien vil frikende mig... Bogen har et nyt og udvidet forord og et efterskrift af forfatter og DR-journalist Dines Boertmann.

Kl. 18 er der middag. Ligesom Che er vores grillmester Pedro argentiner og revolutionær. Vi ber' Pedro Juarez fortælle et par anekdoter om Che.

Under og efter middagen er der taler og underholdende indslag.

Pris 100 kr. eksklusiv drikkevarer.

TILMELDING snarest og senest 14. juni (Che's fødselsdag) med en mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller en sms til 60692252. (Betaling på dagen)

Alle er velkomne.

Bedste hilsener fra Dansk-Cubansk Forening

Sven-Erik Simonsen

PS: Medlemmerne af Dansk-Cubansk Forening vil modtage det nye nummer af Cubabladet cirka den 10 juni. Er du ikke medlem, kan du blive det ved Che-markedet/middagen den 17. juni.