Videoer fra Cuba - læs, vælg og klik

1. Santa Clara og museet for Ernesto Che Guevara

Skudhullerne i Hotel Santa Clara vidner om de afgørende kampe anført af Che i slutningen af 1958. Bisættelse af de jordiske rester af ”Tania La Guerrillera”, Che's tyske kampfælle i Bolivia. Historiske optagelser med Fidel og Che fra Sierra Maestra bjergene samt historien om angrebet på Batistas tog med troppeforstærkninger.  Dur. 10:51.

 

2. Trinidad – Cubas smukke koloniale by

Den smukke park og de brostensbelagte gader med de farverige huse. Museer og fordums rigdom. Livemusik med cubansk son. Besøg i den utroligt smukke Valle de los Ingenios. Dur. 15:23.

 

3. Hotel Ambos Mundos og Hemingway

Det berømte hotel i Gamle Havana, hvor Ernest Hemingway skrev flere af sine verdenskendte romaner, Manden og Havet, Hvem ringer klokkerne for? Hans værelse er bevaret med kærlig omhu. Dur. 5:32.

 

4. Santi Spiritus og gadefest

Den gamle by med koloniale gader, landets ældste bro. Gadefest med salsa, merenque, congo, øl og glade mennesker. Dur. 7:47.

 

5. Baracoa og naturen

Her gik Columbus i land. Den vestligste by i landet med sin smukke natur, malecon, spændende hoteller og pic-nik ved Honningfloden. Dur. 7:32.

 

6. Banes og grotten

Området hvor Fidel og Raúl Castro blev født. Stille by langt fra Havana og besøg i den underjordiske, godt gemte grotte tæt ved havet. Dur. 6:16

 

7. Varadero og Hotel Club Tropical

Den 20 km lange strand med kridhvidt sand og turkis blåt hav. Det mest besøgte turistområde i Cuba med masser af hoteller. Cubansk cabaret med tropisk musik og dans. Dur. 4:12.

 

8. Bayamo og livekoncert i radioen

Byen i Oriente, hvor Carlos Manuel de Céspedes del Castillo blev født. Folkelivet i centrum og Radiokoncert på balkonen over parken. Dur. 8:27.

 

9. Sangen om Varadero med Björn Afzelius

Den svenske sangers live-udgave af sangen om Don Quijote og Varadero. Dur. 5:55.

 

10. Cubansk cabaret

Du befinder dig i en gammel pirathule i Varadero. Men scenen er en noget anden. De cubanske dansepiger viser deres farverige show. Dur. 4:16.

 

11. Interview med pastor Lucius Walker fra Præster for Fred, USA

Den lille gule bus brød USAs blokade, krydsede grænsen til Mexico og kørte forsyninger til Cuba. Interview med den nu afdøde Lucius Walker JR. og Sven-Erik Simonsen, Dansk-Cubansk Forening. 1998. Dur. 9:43.

 

12. Salsa i Danmark - En musikalsk historie

Den musikalske historie om pigen, der tog til Havana, lærte at danse salsa og forvandlede sig til "La Mulata Danesa" splillet af Humberto y su Son en Taya. Uddrag Dur. 2:00.